PiedSoigné

GESPECIALISEERDE VOETVERZORGING

PiedSoigné geeft een pedicurebehandeling op maat, afhankelijk van uw voetklachten. Een pedicurebehandeling door een gespecialiseerd voetverzorger is niet dezelfde als een pedicurebehandeling door een schoonheidsspecialiste. Daar waar de schoonheidsspecialiste zich beperkt tot een ontspannende, esthetische voetverzorging, gaat de gespecialiseerd voetverzorger verder.

De gespecialiseerd voetverzorger staat in voor de preventie en verzorging van huid- en nagelaandoeningen aan de voet. Door middel van speciale technieken maakt de gespecialiseerd voetverzorger komaf met eelt en likdoorn, kalk- en schimmelnagels, ingroeiende / ingegroeide nagels, kloven enz. In mijn praktijk wordt gewerkt met ‘natfreestechniek’, hierdoor is de behandeling doorgaans pijnloos. Ook voor het plaatsen van een tamponage in de nagelwallen vilt- en beugeltechnieken zoals ring van Ross Fraser en het maken van silicone orthesen kan u bij mij terecht.

RISICOPROFIELEN

Voetverzorging bij diabetici is enorm belangrijk en kunt u best door een ervaren voetverzorgingsspecialist laten uitvoeren. De voeten van diabetici zijn extra kwetsbaar, omdat de bloedtoevoer vermindert en of verstopt is hebben diabetici vlugger een infectie waardoor wonden kunnen ontstaan. Door een verminderd gevoel merken diabetici niet altijd snel genoeg minuscule wondjes op aan de voet of tenen. Bij gespecialiseerd voetverzorgster Inge Jonckheere bent u zeker van een goede observatie en een uiterst voorzichtige behandeling. Ik werk uitsluitend met gesteriliseerde instrumenten en kwaliteitsproducten voor een hygiënische en optimale behandeling.

Voetverzorging bij personen die bloedverdunners nemen en of vaatproblemen hebben dienen ook aandachtig opgevolgd te worden.

Door mijn opleiding verpleegkunde en mijn 20-jarige werkervaring kan ik u op een erg adequate manier behandelen en of verder doorsturen naar een podoloog of arts.

Aangesloten bij de Belgische vereniging voor gespecialiseerde voetverzorgers.